Email: admin@eslovsbudoklubb.se

Undvik skador inom budo så gör du 

Kampsporter så som andra sporter är inte helt riskfritt att utöva. Det förekommer en del skador, så som sträckningar, ledskador, ont i foten, problem med knän och så vidare.  En del skydd är att föredra, för att minimera skaderisken. Det är bra att investera i knästöd om man ofta får problem med just sina knän, samt att det kan vara bra att ha ankelskydd för dina vrister. Man ska inte träna med en infektion i kroppen, det kan inom budo så väl som andra sporter leda till att du blir sämre. Det kan i sin tur leda till problem med hjärtat.

Vissa typer av skador är specifika för kampsporten. En av dessa heter Second Impact Syndrome. Denna skada innebär att blodcirkulationen till hjärnan får en störning. Det kan uppstå om du får flera hårda slag mot huvudet som inte läker sig mellan varje gång. Inom Budo är det även så att man kan drabbas av hjärnskakningar, även det på grund av slag mot huvud. Bland de allra vanligaste skadorna inom sporten är handskador och små, djupa sår i ansiktet. Om det sker slag mot ansiktet kan även skador på näsa eller öron uppkomma.

Skador minskar i sporten

Även om det förekommer en del skador inom Budo, så är det så att de minskar allt mer. Detta har Folksam tagit fram i en undersökning som de gjorde tillsammans med Budo & Kampsportsförbundet. En anledning till att det har blivit mindre skador inom sporten är nog att det har blivit ett högre säkerhetstänk. Detta hos både de som utövar sporten och hos dem som organiserar. Dels genom säkerhetsåtgärder och även genom att jobba på med att förebygga skador inom just kampsport. Sedan så finns det även en mängd olika sorters skydd att använda sig av som även det gör att man förebygger riskerna att drabbas av vissa skador inom denna sport.